Tårtkalas utanför Rosenbad

Moderata ungdomsförbundet i Stockholm hyllar regeringen för att fler unga får ledigt i sommar. Den 1:a augusti höjs arbetsgivaravgiften för unga* vilket vi tror kommer leda till att fler unga får ledigt i sommar.

Med anledning av det bjöd MUF Stockholm in till tårtkalas utanför Rosenbad vid fyra tiden den första april för att fira.

– Vi firar att fler unga får vara lediga i sommar tack vare den höjda arbetsgivaravgiften. Det är nog många ungdomar som gläds åt att de får sommarlov och kan njuta av sommaren istället för att arbeta.

– Vi ser positivt på semester och välkomnar att regeringen vidtagit åtgärder redan i vårbudgeten för att färre unga ska sommarjobba. Den höjning av arbetsgivaravgiften som genomförs den första augusti kommer att leda till att färre unga får sommarjobb och då får vara lediga istället.

– Allt för många ungdomar arbetar stora delar sommaren och hinner knappt ha någon semester alls. Då tycker vi att det är bra att staten går in och ser till att höja arbetsgivaravgiften rejält så att färre unga kan arbeta för mycket i sommar.

– Vi delar generellt regeringens syn på höjningen arbetsgivaravgiften för unga men tycker att man borde vågat gå längre. Kanske borde arbetsgivaravgiften vara extra hög under sommarmånaderna just för att se till att Sveriges unga inte sommarjobbar utan får vara lediga.

* Den 1 augusti höjs arbetsgivaravgiften för unga med ca 10 % enheter, från idag 15,49% till efter den 1 augusti 25,46% enligt regeringens förslag i vårbudgeten.

1april 2015 1

Kommentarer är avstängt.