Anna Kinberg Batras stipendium

AKBShemsidaStipendiet inrättades 2008 som ett EU-stipendium och utvidgades efter valet 2010 till allmän- och finanspolitik. Idag innebär det att just du kan få möjligheten att spendera en vecka hos Anna Kinberg Batra.

Du som söker har antagligen varit med ett tag, men ingår ännu inte i den absoluta distriktstoppen. Du är intresserad av politik och gillar att skriva. Samt funderar nog på, eller har precis inlett, akademiska studier.

Anna Kinberg Batra satt i distriktsstyrelsen när MUF kampanjade för Ja till EU och var ordförande för MUF Stockholm när Sverige precis hade blivit medlem. Idag är hon partiledare för Moderaterna och förhoppnings Sveriges nästa statsminister. Genom stipendiet vill hon ge dig som är aktiv idag en chans att prova på rikspolitik i skarpt läge och komma med idéer till dem som jobbar med det till vardags.


Är detta du? Skriv då en sida om vilka politiska frågor du tror är viktigast för unga i vardagen samt förslag på lösningar på de problem de möter. Skicka din ansökan till cecilia.sedigh@riksdagen.se senast den 27 januari år 2016. Vinnaren utses av Anna Kinberg Batra i samråd med distriktsledningen och presenteras i samband med distriktsstämman.

Välkommen med din ansökan

Kommentarer är avstängt.