Nyheter

STOCKHOLMSMODERATERNA TAR STÄLLNING FÖR MARKNADSHYROR

Marknadshyror on Vimeo.

 

”En ansvarsfull infasning av ett marknadsmässigt hyressättningsystem” Så lyder det beslut Stockholmsmoderaterna föreslår till helgens förbundsstämma.
Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för alla de utan kontakter eller kapital som behöver en bostad i Stockholm. Att tillåta fri hyressättning, även i det befintliga beståndet, är ett oundvikligt steg om vi vill ha en fungerande bostadsmarknad. (Music: http://www.bensound.com)

Ideologikum 2017

Varmt välkomna till MUF Stockholms vårutbildning, Ideologikum!

Ideologikum är en utbildning med fokus på ideologi. Genom att ha en stabil ideologisk grund har deltagarna alla förutsättningar att komma på de bästa politiska förslagen och vässa sina argument inför valet 2018!

Kostnaden för utbildningen är 120 kr oavsett om du är medlem i MUF Stockholm eller något annat distrikt. Deltagaravgiften sätts in på MUF Stockholms bankgiro: 570-0380 senast den 10 maj. Märk betalningen med ”Vår + ditt namn”. 10 maj är också sista anmälningsdagen klockan 23:59

Utbildningen kommer att äga rum i Moderaternas nya lokaler på Blasieholmsgatan 4a i Stockholm.

Efter utbildningen blir det middag i centrala Stockholm. Adress presenteras närmare tillfället.

ANMÄLAN OCH MER INFORMATION om utbildningen hittar du på:
https://ideologikum.confetti.events/

OBS: Var noga med att ange din rätta mailadress. Vi kommer skicka ut mer detaljerad information till dig innan utbildningstillfället där du har möjlighet att anmäla dig till specifika pass.

Vid frågor ang. utbildningen kontakta Diana Mamendi: 0736871997
Vid frågor ang. betalningen kontakta Carl Nordblom: 0736828052

Vi ser fram emot att få träffa er och hoppas att ni är lika taggade som vi att tillbringa en dag med fullt fokus på ideologi!

Distriktsstyrelsen, MUF Stockholm

Ansök till MUF Stockholms Spetsutbildning Futurum!

inbjudan futurum2

Nu kan du söka Anna Kinberg Batras stipendium 2017!

Stipendiet inrättades 2008 som ett EU-stipendium och utvidgades efter valet 2010 till allmän- och finanspolitik. Idag innebär det att just du kan få möjligheten att spendera en vecka hos Anna Kinberg Batra.

Du som söker har antagligen varit med ett tag, men ingår ännu inte i den absoluta distriktstoppen. Du är intresserad av politik och gillar att skriva. Samt funderar nog på, eller har precis inlett, akademiska studier.

Anna Kinberg Batra satt i distriktsstyrelsen när MUF kampanjade för Ja till EU och var ordförande för MUF Stockholm när Sverige precis hade blivit medlem. Idag är hon partiledare för Moderaterna och förhoppnings Sveriges nästa statsminister. Genom stipendiet vill hon ge dig som är aktiv idag en chans att prova på rikspolitik i skarpt läge och komma med idéer till dem som jobbar med det till vardags.

Är detta du? Skriv då en sida om “varför Sverige behöver förändring”. Skicka din ansökan till hugo.laigar@moderaterna.se senast den 27 januari år 2017. Vinnaren utses av Anna Kinberg Batra i samråd med distriktsledningen och presenteras i samband med distriktsstämman.

Höstutbildningen 2016

Vänner,
Den 19-20 november är det äntligen dags! Då Quality Hotell Nacka blivit för litet ska vi inta ny mark på Scandic Foresta. Med MUFare från hela landet ska vi tillsammans tillbringa en helg vi sent ska glömma.

Nu när regeringen har suttit av halva sin mandatperiod är det dags för andra halvlek! Externa såväl interna talare kommer att inspirera på olika teman genom både talarpass och workshops. På lördagkväll är det traditionsenligt en stor gemensam sittning med tal och sång i en sann MUF-anda.

Anmälan sker här: https://hostutbildningen-2016.confetti.events/

Evenemang på facebook: https://www.facebook.com/events/1772843489642667/

Vid frågor angående utbildningen kontakta Helena Walentowicz: 0736-41 45 62
Vid frågor angående betalningen kontakta Hugo Laigar: 0736-82 80 52

Summercamp 2016

Den 14-16 augusti är det äntligen dags. Sedan många år tillbaka håller MUF Stockholm traditionsenligt i årets roligaste utbildning, Summercamp!

Detta år kan ni förvänta er en salig blandning av talare och workshops på dagarna som avrundas med korvgrillning och trevliga middagar på kvällarna. Allt detta på Herrfallet i Arboga. En perfekt helg för allt från gamla MUF-rävar till de nya stjärnskotten i förbundet som vill forma idéer för framtiden.

Läs gärna mer här.

 

MUF Stockholms distriktsstämma 2016

Omslag2016Härmed kallas samtliga distriktets medlemmar till distriktsstämma för Moderata Ungdomsförbundet i Stockholm.

Datum: 12 februari kl. 17:00 -14 februari 2015 kl. 15:00

Plats: Landstingssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Distriktsstämman är MUF Stockholms högsta beslutande organ och avgör bland annat vad MUF Stockholm tycker i viktiga politiska frågor och vilka personer som ska leda distriktet under det kommande året. Ordinarie stämma hålls en gång per år och det är ett utmärkt tillfälle för medlemmar att lyssna på spännande talare och lära sig om hur politik fungerar i praktiken.

På kvällen den 13 februari kommer MUF Stockholm att anordna en sedvanlig bankett. Kostnad för denna är 350 kr och anmälan är bindande. Anmäler du dig till banketten förbinder du dig därmed att betala 350 kr till MUF Stockholms BG 570-0380 senast den 30 januari. Märk betalningen med ”Bankett + ditt namn”

Anmälan
I enighet med stadgan krävs att medlem anmäler sin närvaro till stämman senast två veckor innan stämmans öppnande för att inneha rösträtt, d.v.s. anmälan ska vara stämmogeneralen till handa senast den 29 januari klockan 17:00. Anmälans görs på http://bit.ly/1neOXD8.

Motioner
Vill du väcka en motion till stämman (ett förslag) så skickar du den till distriktsstyrelsen på mufstockholm.motioner@moderat.se senast den 31 december. Handlingar till stämman kommer att finnas tillgängliga senast två veckor före stämman.

Kandidaturer och nomineringar
Kandidaturer och nomineringar skickas till valberedningens sammankallande Jessica Rosencrantz senast den 31 december, till jessica.rosencrantz@moderat.se.

Håll utkik på www.mufstockholm.se och Facebook-eventet för mer information.

Sofia Fölster
Distriktsordförande
070 424-30 65
sofia.folster@moderat.se

Oliver Rykatkin
Stämmogeneral
073-682 80 52
oliver.rykatkin@moderat.se

Anna Kinberg Batras stipendium

AKBShemsidaStipendiet inrättades 2008 som ett EU-stipendium och utvidgades efter valet 2010 till allmän- och finanspolitik. Idag innebär det att just du kan få möjligheten att spendera en vecka hos Anna Kinberg Batra.

Du som söker har antagligen varit med ett tag, men ingår ännu inte i den absoluta distriktstoppen. Du är intresserad av politik och gillar att skriva. Samt funderar nog på, eller har precis inlett, akademiska studier.

Anna Kinberg Batra satt i distriktsstyrelsen när MUF kampanjade för Ja till EU och var ordförande för MUF Stockholm när Sverige precis hade blivit medlem. Idag är hon partiledare för Moderaterna och förhoppnings Sveriges nästa statsminister. Genom stipendiet vill hon ge dig som är aktiv idag en chans att prova på rikspolitik i skarpt läge och komma med idéer till dem som jobbar med det till vardags.


Är detta du? Skriv då en sida om vilka politiska frågor du tror är viktigast för unga i vardagen samt förslag på lösningar på de problem de möter. Skicka din ansökan till cecilia.sedigh@riksdagen.se senast den 27 januari år 2016. Vinnaren utses av Anna Kinberg Batra i samråd med distriktsledningen och presenteras i samband med distriktsstämman.

Välkommen med din ansökan

MUF Stockholms Höstutbildning 2015

 

Höstutbildningen facebook

Vänner,

Den 28-29 november är det äntligen dags! I vanlig ordning ska vi fylla Quality Hotel Nacka med MUFare från hela landet och tillsammans tillbringa en helg vi sent ska glömma.

Externa såväl interna talare kommer att inspirera på temat ”Den svenska drömmen” under båda dagarna. På lördagkväll är det traditionsenligt en stor gemensam sittning med tal och sång i en sann MUF-anda.

Utbildningen kör igång kl 13.00 och lunchmackor serveras från kl 12.00. Kostnaden för utbildningen är 249kr oavsett om du är medlem i MUF Stockholm eller i ett annat MUF-distrikt. Deltagaravgiften sätts in på MUF Stockholms bankgiro: 570-0380 senast den 9 november. Märk betalningen med ”Höst + ditt namn”.

Sista anmälningsdag är 9 november och anmälan sker via http://goo.gl/forms/W2EEpAqGRH

Mer info finns på Facebook-eventet

Vid frågor om utbildningen kontakta
Helena Walentowicz
073-641 45 62
helena.walentowicz@moderat.se

Vid frågor kring anmälan och betalning kontakta
Oliver Rykatkin MUF Stockholms ombudsman
073-682 80 52
oliver.rykatkin@moderat.se

Vi ses där!

SUMMERCAMP

SAVE THE DATE!

Den 14-16 augusti är det äntligen dags! Sedan många år tillbaka håller MUF Stockholm traditionsenligt i årets roligaste utbildning, SUMMERCAMP!

Detta år kan ni förvänta er en salig blandning av talare och workshops på dagarna som avrundas med grillkvällar och trevliga middagar på kvällarna. Allt detta på en liten småstugsanläggning på Vilsta Naturreservat. En perfekt helg gör gamla som nya medlemmar.

Håll er uppdaterade här på eventet, Anmälningsformulär samt mer info kommer inom kort!

För frågor, kontakta utbildningsansvarig Helena Walentowicz!